Kulpta teröre lanet ve şehitlere saygı mitingi yapıldı

Kulp İlçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri,köy korucuları, Esnaf ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla, 'Teröre tepki, şehitlere saygı yürüyüşü' düzenlendi.Düzenlenen yürüyüşte bir araya gelen yüzlerce vatandaş 140 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak, teröre tepki gösterdi.

Kulp ilçesinde, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, “Teröre lanet, şehide saygı” mitingi düzenlendi. Miting için Merkez Yeni Mahallede bulunan hükümet konağı önünde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan organizasyonda  şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra konuşma yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Kulp halkı teröre karşı hep dik durmuştur. Kulp halkı dik durduğu için hain, alçak, şerefsiz PKK terör örgütü Kulp halkını çeşitli zamanlarda cezalandırmıştır. 1 Ocak 1995 yılında Hamzalı köyünde terör örgütü PKK 23 vatandaşımızı hunharca katletmiştir. O vatandaşlarımızın içinde 6 aylık Fatma bebek, 23 yaşındaki Aysel Tanrıverdi, 85 yaşındaki Tayyip dedemiz de vardı. Biz Kulp halk olarak unutmadık. Bundan sonra da unutmayacağız. PKK terör örgütünün arkasındaki siyasi uzantısı da asla Kürt değildir, asla Kürt halkının temsilcisi değildir” dedi.

Öğretmen Elif Ruşen Taşkıran ise hep beraber tek yürek olduklarını ifade ederek, “Ülkemizin en zor zamanlarından birini yaşıyoruz. Bu zor durumlardan kurtulmamız için dua ediyorum. Hepimiz bir olursak ülkemiz aydınlığa kavuşacaktır” diye konuştu.

Müzik öğretmeni Duygu Korkmaz da birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Ülkemizde korku kültürünün yayılmaması için eğitimciler olarak buradayız. Hangi şehirde olursak olalım biriz tekiz. Her ne olursa olsun ülkemiz devam edecek. Biz buradayız” ifadelerinde bulundu.

Bir araya gelen yüzlerce kişi, 140 metre uzunluğunda Türk bayrağını açıp, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak, Merkez yeni mahalle Diyarbakır caddesinin başlangıcından Turgut Özal mahallesi Kulp –Muş karayoluna kadar yürüdü.

« Ocak 2018 »

Rain And Snow