Kulp İlçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kulp ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94.yıl dönümü Kulp Kapalı spor salonunda zengin etkinlik içeriği ile büyük bir coşkuyla kutlandı.Kutlama programına Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu,Daire amirleri,Şehit ve Gazi yakınları,Öğretmenler,öğrenciler ile yüzlerce Kulp’lu vatandaş katıldı.

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih DÜLGEROĞLU “ Cumhuriyet esasında;Toplum olarak yanmış,yıkılmış,istila edilmiş bir coğrafyada küllerinden yeniden dirilişimizin ifadesidir.Türkiye Cumhuriyetinin 94 yıllık öyküsü bir başarı,bir uygarlaşma öyküsüdür.Türkiye Cumhuriyeti;bugün kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya ülkesidir.Sizler geleceğimizin teminatısınız.Bu sorunluluğun bilinciyle hareket etmelisiniz.Bu topraklar üzerinde bin yıldır barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşayan ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu ülkeye sahip çıkmalı,birbirimize kenetlenip,ülkemizin her alanda gelişmesi için mücadele etmeliyiz. “ dedi.

Cumhuriyet konulu şiirler okunarak öğrenciler tarafından hazırlanıp sergilenen çeşitli etkinlikler gösterildi. “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiir,resim ve kompozisyon dalında okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu,Cumhuriyet Başsavcısı Onur KILIÇ,Jandarma Binbaşı Mahir SAĞLIK tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

Kutlama programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

« Ocak 2018 »

• 15 Ocak 2018