Merkez Camii İnşaatının Temeli Törenle Atıldı.

Kulp Belediyesince Merkez Camii için İlçe Müftülüğüne tahsis edilen arsa üzerinde yapılacak camii inşaatının temeli törenle atıldı.Temel atma törenine Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Fatih DÜLGEROĞLU,İl Müftüsü Burhan İŞLİYEN,Daire amirleri, Kulp merkez camii yaptırma ve  yaşatma derneği Başkanı Hamit Şimşek ile üyeleri,muhtarlar,ilçede görev yapan bütün imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Farklı mimarisiyle ilçenin en görkemli ve 2000 kişi kapasitesiyle en büyük camisi olacak Merkez Camii inşaatının temel atma töreni Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı. Caminin temel atma törenine katılan  Diyarbakır İl müftüsü  Burhan İşliyen   camilerin  ,mescitlerin  ve medreselerin  hayırseverlerin katkısıyla  yapılmasının  önemine değindi.Daha sonra  Kulp Kaymakamı ve  Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu, cami yapmanın, mescitleri imar etmenin  önemine vurgu yapan konuşmasında “Öncelikle camimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizde küçük ölçekli birçok mahalle de camii bulunmasına rağmen, ilçemizin şanına yakışır nitelikte büyük bir merkez camii ihtiyacı yıllardan beri vatandaşlar arasında dilendiriliyordu.Bizde  başka  bir projemiz için  düşündüğümüz bu   alanı  merkez camii yapılmak üzere  Kulp müftülüğüne tahsis ettik. Sonrasında da belediyemizin bütün imkanlarını seferber ederek bu aşamaya getirdik. İnşallah kısa sürede inşa edilip  vatandaşlarımızın hizmetine girecek  olan  bu cami,bin yıldır  bu topraklarda  kardeşçe, barış içinde  yaşayan  farklı  ırk, mezhep,meşrep de   vatandaşlarımız arasındaki birlik,beraberlik ve  kardeşlik ruhunun pekişmesine katkı sağlayacaktır. Değerli kardeşlerim, tabi ki bu camimizin inşaatı bitene kadar aynı şekilde biz belediye olarak maddi ve manevi desteğimizi sürdüreceğiz. Ancak bu güzel proje cömert, hayırsever ve fedakar Kulp halkının omuzlarında yükselecek. Bütün hemşehrilerimizin el ele vererek bu projenin kısa sürede tamamlanmasına vesile olacağına inanıyorum”dedi.

İlçe Müftüsü Abdulsamet Şen  tarafından yapılan dua ve  kurban kesilmesinin ardından dualarla butona basılarak Merkez camii inşaatının  temeli atıldı.

« Temmuz 2018 »

Güneşli