Kulp’a Hemodiyaliz Ünitesi açıldı.

Kulp  Dr. Abdullah Biroğul Kulp Devlet Hastanesi'nde 4 Hemodiyaliz Ünitesinin açılışı yapılıp hizmet vermeye başladı.

Kulp  Dr. Abdullah Biroğul  Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan 4 Hemodiyaliz Ünitesi açılışı Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu,Kamu Hastaneler birliği tıbbi hizmetler koordinatörü Fatih Akkoç ve Başhekim Serkan Ekinci tarafından yapıldı.Açılışa kurum amirleri,Hekimler ve hastane personelleri katıldı.

4 Hemodiyaliz Ünitesi açılışından sonra hizmet vermeye başladı.Diyaliz hastaları,Diyarbakır Merkez hastanelere gitmesine gerek kalmadan sağlıklı bir şekilde haftanın üç günü,gönül rahatlığıyla en yakın ilçe hastanesine giderek diyaliz ünitesinde tedavi olma şansına sahip oldular.Hastane başhekiminden Hemodiyaliz Ünitesi ile ilgili bilgi alan ve hastanenin diğer taleplerini dinleyen Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu “Açılışını yaptığımız Hemodiyaliz ünitesi diyaliz hastaları için önemli ölçüde kolaylık sağlayacaktır.Diyaliz hastaları haftanın üç günü bu üniteden faydalanacaklardır.Daha önce bu hizmeti Diyarbakır merkeze giderek alan hastalar bundan sonra bu hizmeti burada alabileceklerdir.Devlet hastanesinin öncelikli taleplerini yerine getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz”dedi.

Hasta potansiyeline göre ünite sayısının artırılabileceğini dile getiren Kulp Dr. Abdullah Biroğul Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serkan Ekinci " Diyalize girebilmek için gerek maddi gerekse manevi birçok sıkıntı çeken hastalar artık servisle evlerinden alınarak tedavisi bittikten sonra tekrar servisle evlerine bırakılacaklardır.Hastalarımızın Diyaliz Ünitesi tedavisinde Uzman Doktor, Hemşire ve idari Sağlık personeli görev yapmaktadır”dedi.

« Ekim 2017 »

Açık