Kulp’ta Yüzlerce kişi demokrasi nöbetinde bir araya geldi.

Kulp ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Demokrasi Nöbeti” etkinliğinde bir araya gelen Yüzlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) lanetledi.

“Milli Birlik Yürüyüşü”

Kulp’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Demokrasi Nöbeti gerçekleştirildi.Etkinlik Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluş üyeleri ve vatandaşların katılımıyla  “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Saat 21.30'da Turgut Özal mahallesi Diyarbakır caddesi kavşağında başlayan yürüyüş, Katılımcıların ellerinde Türk Bayrakları ile “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “ Kahrolsun FETÖ”, sloganları eşliğinde devam ederek Merkez yeni mahallesi Hükümet konağı önünde son buldu.

“Demokrasi ve Milli Birlik Günü”

Tüm yurtta olduğu gibi Kulp’ta da, FETÖ’nün darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle “Demokrasi Nöbeti” etkinliği düzenlendi. Merkez Yeni mahallesi Hükümet Konağı önündeki cadde de düzenlenen etkinliğe, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu , ilçe protokolü , AK Parti Kulp İlçe Başkanı Amil Yatçi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kulp Hükümet konağı önünde ki cadde de düzenlenen “Demokrasi Milli Birlik Günü” etkinliği İstiklal Marşı'nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilçe Müftüsü Abdulsamet Şen’in duasıyla başladı.

ilçe protokolünün de katıldığı etkinlikte Kaymakam Fatih Dülgeroğlu kalabalığın önünde elinde Türk bayrağı ile müziğe eşlik etti.

Etkinlikte konuşan  Dülgeroğlu, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin dik durarak hainlere geçit vermediğini belirterek, “15 temmuz gecesinin karanlığından 16 temmuz sabahı bizleri aydınlığa kavuşturan Rabbimize şükrederek başlamak istiyorum.O gece millet olarak büyük bir ihanet ve işgal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık.Allahın inayet ve keremi, Cumhurbaşkanımızın cesaret ve feraseti, göğsü iman ve vatan sevgisi ile dolu milletimizin kararlı ve dik duruşuyla memleketimiz çok önemli bir badireyi anlının akıyla atlatarak uçurumun kenarından dönmüştür.

“Değerli kardeşlerim peki 15 temmuzda ne oldu?”

Bu ülkenin topraklarında yaşayan, bu devletin imkânlarıyla okuyan, bu milletin himmetleriyle beslenen. milletimizin göz bebeği olan ve peygamber ocağı olarak bildiğimiz Türk silahlı kuvvetlerinin içine sızmış bir gurup hain, asker kıyafeti giymiş terörist milletimizin vergileriyle alınan uçaklarla milletimizin üzerine bombalar yağdırdılar, tankları masum bedenlerin üzerine sürdüler.Gözü dönmüş bu caniler Anadolu insanının dişinden tırnağından kısarak verdiği vergilerle alınmış silahların namlularını yine bu millete çevirerek canlarına kastettiler.Yetmezmiş gibi bu milletin yüzde 52 sinin oylarıyla meşru, demokratik seçimlerle, halkın özgür iradesiyle seçilen ve göreve gelen Cumhurbaşkanımızın canına da kasteddiler.

“Evet, bu milleti hesap edemediler.”

Memleketimizin hemen yanı başımızda kaosun ve çatışmanın hakim olduğu Irak’a, Suriye’ye ve diğer Ortadoğu ülkelerine çevirmeye çalıştılar. Ancak bir şeyi hesap edemediler. O da göğsü iman ve vatan sevgisiyle dolu bu büyük necip millet. Evet, bu milleti hesap edemediler.

Cumhurbaşkanımızın bir talimatıyla sokağa inen bu büyük Millet; Vatanı, Milleti, Memleketi, Bayrağı, Namusu ve bütün mukaddes değerleri için gözünü bile kırpmadan tankların önüne yattı, kurşunlara göğsünü siper etti, yeri geldi Ömer Halisdemir gibi şehit oldu.yeri geldi gazi oldu. Ama Bu Bayrak inmez, bu ezanlar susmaz dedi. Ve böylece bu Millet Çanakkale gibi, Dumlupınar gibi bir destan yazdı. İşte bu destanın adı da 15 Temmuz Destanıdır.

“Bu Bayrak inmez, bu ezanlar susmaz”

Değerli kardeşlerim; Sizler de Kulp’da 15 Temmuz Destanı yazdınız. İlk andan itibaren sokaklara çıkarak bu hain kalkışmanın karşısında dimdik durdunuz. “Bu Bayrak inmez, bu ezanlar susmaz” dediniz. 30 gün boyunca demokrasi nöbetlerini tuttunuz. Meydanları hınca hınç doldurdunuz. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıktınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bu gün burada 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programımıza katılım sağlayan Siyasi Parti temsilcilerimize, Sivil Toplum Örgülü Temsilcilerimize, Kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarına, 7’den 70’e katılım sağlayan değerli halkımıza teşekkür ediyorum.15 Temmuz Gecesi göğsünü hainlerin namlularına siper eden kahraman Şehitlerimize Allahtan Rahmet. Gazilerimize acil şifalar niyaz ediyorum.Milletimizin ve memleketimizin mukaddes değerleri uğruna canlarını hiçe sayarak şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimizi unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı hepinizin huzurunda ilan etmek istiyorum .”dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyondan canlı olarak verildi. Ardından Kulp Belediyesi tarafından vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

Kulp’ta ki tüm camilerde, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla sela sesleri yükseldi.

Saatler 00.13'ü gösterdiğinde, tıpkı 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde olduğu gibi tüm camilerden sela sesleri yükseldi. Vatandaşlar camilerden yükselen sela sesleriyle birlikte ayağa kalktı ve camilere yöneldi. Etkinlik 16 Temmuz gecesi geç saatlere kadar  devam etti.

« Eylül 2017 »

• 25 Eylül 2017