Kulp İlçesinde Okuma-Yazma kursları büyük ilgi görüyor…

Kulp İlçesinde “ Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kulp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ilçe merkez ve kırsal mahallelerde,15 okulda 30 okuma yazma kursu açılarak 340 kursiyere okuma-yazma eğitim hizmeti sunulmaktadır.

Tuik verilerine göre Kulp ilçesinin okuma-yazma bilenlerin oranı %88,okuma yazma bilmeyenlerin oranı %12 olup  868’i erkek 2863’ü kadın olmak üzere toplam 3731 kişi olarak tespit edildiğini dile getiren Kulp Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin PEHLİVANOĞULLARI “Kulp ilçe genelinde Kulp Kaymakamlığı,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Okul Müdürlerimiz ve bütün kamu kuruluşları ile yaptığımız alan çalışmalarıyla okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit ederek,15 okulumuzda 30 kurs açıp,340 kişiye okuma-yazma eğitim hizmeti sunmaktayız.Kurslarımız hafta içi her gün saat 15:00 ile 17:00 arasında okuma-yazma eğitim hizmeti vermektedir.120 saatlik 1.Kademe okuma-yazma  kursunda eğitim gören başarılı kursiyerlere belge verilerek 2.kademe kurslarına kayıt yapma hakkına sahip olacaklardır.2.kademe kurslarda başarılı olup belge almaya hak kazanacak kursiyerler bu belgeyle açık ortaokul’a kayıt yapabileceklerdir.Hedefimiz her yıl 746 kişiye okuma-yazma kursunu vererek 5 yıl içerisinde ilçemizde okuma-yazma oranını %100’e çıkarmaktır.Ayrıca Halk Eğitim Merkezi olarak 1 EKİM-10 OCAK tarihleri arasında mesleki,teknik,kültürel ve eğitim alanlarında toplam 60 kurs açarak 867 kursiyerin yararlanmasını sağladık.Bütün alanlardaki kurslarımız devam etmektedir.Sunmuş olduğumuz bu hizmetlerde bizlere her konuda yardımcı olup desteğini esirgemeyen Kulp Kaymakamı sayın Fatih DÜLGEROĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Kaya’ya  çalışanlarımız ve kursiyerlerimiz adına  teşekkür ediyorum” dedi.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih DÜLGEROĞLU okuma-yazma oranı istatistik olarak yüksek olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirterek konuşmalarını şöyle sürdürdü.DÜLGEROĞLU “Okuma-Yazma bilenlerin oranını %100’e çıkarabilmek adına bütün kamu kuruluşlarımız,muhtarlarımız ve değerli halkımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kursiyerlerimizin yoğun ilgi gösterip öğrenmek için büyük gayret sarf etmeleri bizleri sevindirmektedir.Bizler eğitimin her alanında olduğu gibi bu kursiyerlerimiz içinde bütün imkanlarımızı seferber etmekteyiz” dedi.

Okuma-Yazma kursunda eğitim gören kursiyerler çok memnun olduklarını dile getirerek “Kendimizi daha iyi ifade edebilme,daha bir özgüvene sahip olma,kitap okumak,yazı yazmak gibi bir çok fayda sağlayan bu kurslarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz”.Okumanın yaşı yoktur” cümlesini bizzat tecrübe ederek,insanoğlunun inanıp çaba sarf ederek başaramayacağı hiçbir şey yoktur.Hem çok güzel vakit geçiriyoruz hem de öğreniyoruz.Okuma-Yazma bilmeyen herkesin bizim gibi bu mutluluğu yaşayabilmeleri için bu kurslara davet ediyoruz” dedi.

« Ocak 2018 »

• 15 Ocak 2018