Kulp İlçesinde “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili okullarda bilgilendirme eğitimi verildi.

Kulp İlçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen "Sıfır Atık Projesi" hayata geçirildi.Kulp Belediyesi öncülüğünde Kulp ilçesinde başlatılmış olan ve bütün resmi kurumların destekleyip yer aldığı “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili eğitimler yapılarak proje kapsamında yer alan bütün okullara geri dönüşüm kutuları bırakıldı.

Kulp Belediyesi öncülüğünde ilçede başlatılan “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili bütün okullarda öğretmenler tarafında bilgilendirme eğitimleri verilerek konu ile alakalı slayt gösterimi sunuldu.Proje kapsamında Barış ortaokulunda öğrencilere verilen eğitime katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih KAYA “Değerli öğrenci kardeşlerim görüyorum ki projeye hepinizin duyarlılığı tamdır.Dünya üzerinde ki kaynaklar  sınırsız değildir.Doğal kaynaklar bizlere emanettir.Dünyadaki insan nüfusunun artışı ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor.Bu kaynaklarımızı bilinçli bir şekilde tüketmemiz gerekmektedir.Geri dönüşüm yoluyla tekrar kullanabileceğimiz materyalleri çöpe atmak yerine,onları kıymetli birer hazine olarak görmeliyiz.Geleceğimize değer katma düşüncesiyle “Sıfır Atık Projesi’ni  ”  Kulp Belediyesi ve bütün kurumların katılımıyla ilçemizde hayata geçirdik.Hedefimiz Kulp olarak iddialı olmak ve diğer katılımcılara örnek olmaktır.Projenin uygulanmasında bütün bireylerin etkin katılım sağlaması büyük önem arz etmektedir”  dedi.

Kulp İlçesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” ilçe koordinatörü İhsan BOZKUŞ konu ile ilgili şunlara değindi. “İlçemizde başlatmış olduğumuz “Sıfır Atık Projesi” ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor.Öncelikli olarak bütün öğrencilerimizin bu konuda eğitim ve sunumlarla bilgilendiren öğretmenlerimize,bütün kurumlardaki proje görevlilerine ve gönüllü vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projemizden çok verimli bir sonuç alabilmek için görev alan bütün arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Verilen eğitimden sonra geri dönüşüm konusunun öğretmenler tarafından her zaman verildiğini dile getiren öğrenciler,bu konuda bütün toplumdan destek beklediklerini ve çalışmalarına katılmalarını istedi.

« Ekim 2018 »

Güneşli