Kulp’da 8 Mart Etkinliği Büyük bir Coşkuyla Kutlandı.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU’nun eşi Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendi tarafından Kulp ilçesi Pasur düğün ve konferans salonunda tertiplenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliğine şehit-gazi aileleri, asker-polis eşleri ,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Asdep personelleri ile  çok sayıda Kulplu hanımefendi katıldı.

Afrin harekatında şehit olan Mehmetçiklerin ve tüm şehitlerin manevi huzurunda durulan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendinin konuşmasıyla devam etti.Hanımefendi DÜLGEROĞLU “Hayatın kaynağı,rahmetin, merhametin, şefkatin,zarafetin, nezaketin sembolü kadınlarımız,fedakarlığın sembolü şehit anneleri,şehit eşleri,salonu dolduran değerli kadınlarımız, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.Başta sizlerin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. 8 tê Adare Roja jinên Cihanê tım Jinên cihanê piroz be” dedi.Hanımefendi Dülgeroğlu kadınlar günü tarihçesi ile ilgili bilgi vererek konuşmasını ünlü şair Sezai Karakoç’un “SÜRGÜN ÜLKEDEN BAŞKENTLER BAŞKENTİNE” adlı şiirinden dizeler okuyarak sonlandırdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel yaptırılan pasta Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendi ile kendisine eşlik eden hanımefendilerle birlikte kesildi.İkram edilen yemekten sonra Diyarbakır mahalli sanatçısı Leyla CENGİZ sahne aldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına katılan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu “Öncelikle bu davetimizi kırmayıp bizimle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ederim.Hoş geldiniz diyor ve  hepinizi saygıyla selamlıyorum.Hayatımızın her alanında yer alan siz değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.Belediye olarak yapımına devam ettiğimiz Kadın İstihdam ve  Yaşam  Merkezimizin çalışmaları hızla devam ediyor.5 aylık kısa bir sürede siz değerli kadınlarımızın hizmetine gireceğinin müjdesini veriyorum” dedi.Daha sonra Diyarbakır İl merkezinde İl valiliğince düzenlenen kutlama programına telekonferans yoluyla katılan Başkan DÜLGEROĞLU programa katılan bütün kadınların gününü kutlayarak Kulp ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyece Kadınlarla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kutlama programına katılan kadınlar, Leyla Cengiz’in seslendirdiği hareketli şarkılar eşliğinde halaylar çekip çeşitli oyunlarla gönüllerince eğlendi.Yapılan çekilişte ismi okunan kadınlara Sevda Dülgeroğlu hanımefendi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.Hanımefendi DÜLGEROĞLU,yılın kadını seçilen Gülperi TÜRK’ü tebrik ederek kendisine çeşitli hediyeler takdim etti.Ak Parti Kadın kolları başkanı Hatice AKDENİZ tarafından,Kulp ilçesinde Kadın,çocuk ve eğitim konularında bir çok projeyi hayata geçiren Sevda Dülgeroğlu Hanımefendiye bu çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi.Çekilen hatıra fotoğraflarıyla kutlama programı sona erdi.

« Kasım 2018 »

• 12 Kasım 2018