Kulp’ta İlk Defa Açılan Drama Kursu İlçede Farklı Bir Heyecan Yarattı.

Kulp Belediyesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan Drama Kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Kendini ifade edebilme becerisini genel olarak hayatın içine yansıtabilme,yaratıcı drama becerilerini etkin olarak kullanabilme,özgüven duygusu gelişiminin desteklendiği,yaratıcılık,rol oynama,doğaçlama becerilerinin  kazandırıldığı programı kapsayan Drama kursu,Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde kursiyerlere hizmet sunmaya başladı.Kayıtlı kursiyerlerin dışında çok fazla talep aldıklarına değinen  Drama eğitmeni Elif Ruşen TAŞKIRAN “Drama yöntemlerinde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için bireyin dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Drama düş gücünü geliştirir ve zenginleştirir. Estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunur.Drama,insanları neşelendirir, umut ve iyimserlik duyguları yaratır. Drama bireyde iyi bir edebiyat deneyimi oluşturur.Ve daha sayamadığım yararları olan Drama Kursumuzun kursiyerlerimize çok şey katacağına inanıyorum.Drama insanın kendi insan yönüne erişme köprüsüdür.Üç aylık kursumuzun sonunda kursiyerlerimizle bir oyun sahnelemeyi hedefliyoruz” dedi.

Hem çok eğlendiklerini hem de her gün yeni deneyimler kazandıklarını dile getiren kursiyerler,emeği geçen bütün Kurum ve yöneticilere teşekkürlerini ifade etti.

İlçede farklı bir heyecan yaratan Drama kursu hafta içi üç gün,toplam on saat olarak  hizmet sunmaktadır.Kursa kayıtlı Kursiyerlere üç aylık eğitimin ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilecektir.

« Ekim 2018 »

Çoğunlukla Güneşli