Başkan Dülgeroğlu “Benim Yerime Geç” etkinliğine katılarak Özel Eğitim Öğrencileriyle bir araya geldi.

Kulp Atatürk ilköğretim okulunda organize edilen “Benim Yerime Geç” etkinliğine katılan Kulp Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU,İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya,Okul Müdürü Mehmet Şimşek ve öğretmenler tarafından karşılandı.Etkinliğe katılan Başkan Dülgeroğluna İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Mahir Sağlık ile İlçe Emniyet Amiri Abdullah Çullu eşlik etti.

Engelli bireylerin yaşadıklarının farkına varmak için organize edilen “Benim Yerime Geç” etkinliğine katılan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu özel eğitim sınıfında eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek kendileriyle tek tek ilgilenip sohbet etti.Başkan Dülgeroğlu özel eğitim öğrencileriyle birlikte etkinliklere katılarak heyecanlarına ortak oldu.Katılımcılar, gözü kapalı bir şekilde engelli yürüyüş parkurunda yürüme,ikili sesli iletişim esnasında dış sesi kapatan kulaklıklar takma  ve tekerlekli sandalye ile engelli rampasın da iniş çıkış yapma etkinliklerine bizzat katılım göstererek engelli bireylerin yaşadıklarını bizzat tecrübe ettiler.Etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren Başkan DÜLGEROĞLU “Öncelikle bu organizede emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Farkındalık ve empati duygusunun tüm bireylerde oluşabilmesi için bu tarz organizelerin etkiliği olduğuna inanıyorum.Amacımız engelli bireylere engelsiz yaşam koşulları sunmak olmalı.Bu noktada hayatımızın her alanında büyük bir hassasiyetle çaba göstermeliyiz” dedi.

Atatürk ilköğretim okulunda görev yapan özel eğitim öğretmeni Serkan AVLAR  “Engelli bireylerin gündelik yaşam koşulları ile sosyal yaşam alanlarına adaptasyonlarının sağlanabilmesi için toplumu oluşturan her bireye büyük bir sorumluluk düşmektedir.Bu sorumluluk duygusu ancak bilinç,farkındalık ve empati duygularının gelişmesiyle mümkün olur.Meslektaşlarım ve öğrencilerimizle birlikte organize ettiğimiz bu etkinlikle sorumluluk duygusunun bireylerce hissedilmesi,yaşamın her alanında gerekli hassasiyetlerin gösterilmesini sağlamak amacıyla düzenledik.Sevgi ve saygı ikilisinin önünde hiçbir engel aşılmaz olmadığı gerçeğini sürekli diri tutmamız gerekir” dedi.

“Benim Yerime Geç” etkinliğine katılan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu ile beraberindekiler Atatürk İlköğretim okulu yemekhanesinde verilen yemekleri inceleyerek yemek yiyen öğrencilerle sohbet etti.

« Ekim 2018 »

Çoğunlukla Güneşli