Şehit Güvenlik Korucusu Malik Yıldız Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Kulp ilçesine bağlı Bayir köyü yakınlarında topladıkları odunları ilçe merkezine getiren ve içinde güvenlik korucuların bulunduğu kamyona, seyir halindeyken PKK'lılar tarafından dün pusu kurulması sonucu Şehit olan güvenlik korucusu Melik Yıldız yüzlerce vatandaşların katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Kulp İlçesi Turgut Özal mahallesindeki Merkez Muhammediye camisinde Şehidin naaşı, Kulp Müftüsü Abdulsamet Şen’in kıldırdığı namazın ardından ve helallik alınmasının ardından silah arkadaşlarının omuzlarında Merkez Mezarlığında dualarla toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan Diyarbakır İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, baba Hayrettin Yıldız’a taziye dileklerini ileterek Şehit Güvenlik Korucusu Malik Yıldız’ın oğluna Türk Bayrağı verdi.

Birlik ve mücadelenin kararlıkla ülkenin içinde ve dışındaki son hain etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini belirten Güzeloğlu, birlik ve beraberliğin korunduğu, bütünleşmenin sağlandığı müddetçe hiçbir hain ve onun temsilcisinin emeline ulaşmayacağını vurguladı.

Vali Güzeloğlu, "Bu milletin kahraman evlatları askeri, polisi, korucusu helal süt içmiş. Her birisi bu hainlerin karşısında yenilmez sıra dağlar gibi dimdik duracak, imanıyla, gerekirse Malik gibi bu kara toprağa bir gül bahçesine girercesine girecek. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. Allah birlik beraberliğimizi daim etsin. Devletimizi sonsuza kadar payidar, milletimizi bahtiyar eylesin. Şehidimizi rahmetiyle karşılasın, günahlarını af etsin, mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU acılı aileyi bir an olsun yalnız bırakmayarak teselli etti.Başkan DÜLGEROĞLU “Bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan bu hain saldırıyla,30 yıldır onlarca şehit veren Kulp halkını yıldıracaklarını düşünüyorlarsa aldanıyorlar.Hainler bilsinler ki bu halk her daim devletinin ve milletinin yanında olmuştur,olmaya da devam edecektir.Birlik ve beraberlikle bu hainlerle sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehidimize Allahtan rahmet,yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Cenaze Törenine Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Anajet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Dülgeroğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen,Ak Parti İlçe Başkanı Amil Yatçi,şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

« Ekim 2018 »

Çoğunlukla Güneşli