Vali Güzeloğlu,Kulp’da Kayahan ve Hamzalı Mahallelerini ziyaret etti.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Devlet-Millet Buluşması kapsamında Kulp İlçesine bağlı  Kayahan ve Hamzalı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.Ziyarette Vali Güzeloğlu’na Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve beraberindekiler eşlik etti.

Vali Güzeloğlu;Kulp kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu,ilçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık,İlçe Emniyet Amiri Abdullah Çullu,İlçe Ak Parti Başkanı Amil Yatçi,Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.Daha sonra Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler buradaki vatandaşlarla birlikte Cuma Namazını eda etti.

Cuma Namazının ardından,Kulp Belediyesince Kayahan İlköğretim okulunda yaptırılan yemekhane ve halı saha açılış etkinliğine katılan Vali Güzeloğlu’na öğrenciler tarafından çiçek takdim edilerek,sergilenen folklor gösterisiyle karşılandı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardında konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu “Öncelikle Sayın Valim ve değerli misafirlerimiz etkinliğimize hoş geldiniz.Kısa süre içerisinde kırsal mahallelerimizde bulunan okullarımızda 12 yemekhane ve 10 halı saha yapım projesi çalışmalarının büyük kısmını tamamladık.Bugün açılışını yaptığımız Kayahan İlköğretim Okulu yemekhane ve halı saha projesinin ardında çok kısa süre içerisinde diğer okullarımızda devam eden projelerimizi tamamlayıp hizmete sunacağız.Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılış programında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu şunları söyledi: “Devletine,Milletine,Bayrağına sahip çıkan,bu uğurda çok şehit vermiş olan Kayahan Mahallesinin mert insanları,değerli davetliler,öğretmenler ve sevgili çocuklar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, Cumanız ve Miraç Kandiliniz mübarek olsun.Allah birlik ve beraberliğimizi hep böyle diri eylesin, güzel eylesin inşallah. Devlet millet buluşması diyoruz, işte bugün burada devletiyle, milletiyle, çok örnek bir tablo sergiliyoruz.Bütün öğrencilerimize sağlıklı ve sıcak yemek sunma kararını sene başında alıp uygulamaya koyduk.Bu yemeklerin öğrencilere sağlıklı ve temiz bir şekilde sunulabilmesi için okullara yemekhane yapan Kulp Belediyesine çok teşekkür ediyorum.Devletine,Milletine, Bayrağına bağlı siz değerli vatandaşlarımız hizmetlerin en güzeline layıksınız.Bizler de bu hizmetleri sizlere sunabilmek için durmaksızın çalışmalarımıza devam edeceğiz.Gelecek her günümüz İnşallah bugünden güzel olsun, kardeşliğimiz daim olsun, Rabbim devletimizi ve milletimizi korusun” dedi.

Kulp Belediyesince Kayahan İlköğretim okulunda yaptırılan Halı saha ve yemekhane kesilen kurdelelerle hizmete girdi.Mahalle sakininin çay davetini geri çevirmeyen Vali Güzeloğlu ile beraberindekiler vatandaşlarla bir süre daha sohbet ettikten sonra Hamzalı mahallesinde bulunan Şehitliği ziyaret  etti.Hamzalı mahalle sakinleri tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu ile beraberindekiler 01 Ocak 1995 tarihinde PKK terör örgütü tarafından  katledilen biri güvenlik korucusu, 6'sı çocuk, 9'u kadın 23 kişi için yaptırılan Şehitlik Anıtında Fatiha okuyup,dua etti.

Daha sonra çocuklara tek tek çikolata ve oyuncak dağıtan Vali Güzeloğlu Hamzalı sakinlerinin taleplerini dinledi.

« Ağustos 2018 »

Açık