Kulp Belediyesinden Ücretsiz Enstrüman Kursları…

Kulp Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Belediyeye Bağlı Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde açılan ücretsiz Enstrüman kursları yoğun ilgi görüyor.Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat merkezinde açılan ücretsiz enstrüman kurs branşlarında  piyano,keman,gitar ve bağlama kursları yer alıyor.

Piyano Kursu

9-13 yaş aralığında çeşitli okulların 3,4,5 ve 6. Sınıflarında eğitim gören 15 öğrencinin kayıtlı olduğu piyano kursu,iki grup halinde haftada 6 saat hizmet sunmaktadır.Piyano derslerini veren Müzik öğretmeni Emel Zaim Kursla ilgili yaptığı açıklamada “ Müzikle uğraşmak her çocuğu olumlu yönde etkiler. Kişisel ve Sosyal becerilerini daha da geliştirebilmek adına ilköğretim çağında olan çocuklarımızı piyano eğitimi almaya teşvik ettik. Bu sayede dil, hafıza ve sayısal becerilerin daha da geliştiği, rutinin dışında müzikal bir edinim kazandırmış olduk. Solfej ve kulak eğitimi ile başladığımız bu piyano eğitimi sürecinde,öğrencilerimiz gelişen özgüvenleriyle tüm ezgilere sihirli parmaklarıyla eşlik edebilecek ve içlerindeki yeteneği günden güne besleyerek büyütecekler” dedi.

Bağlama kursu

Ortaokul ve Lise’de eğitim gören  16 öğrencinin kayıtlı olduğu bağlama kursu haftada 3 saat hizmet sunmaktadır.Bağlama derslerini veren Serkan AVLAR “Ülkemizin kültürünü yansıtan önemli enstrümanlardan biride kuşkusuz ki bağlamadır.Çocuklarımıza bu enstrümanı sevdirmek ve müzikle aralarında ki bağı güçlendirmek için açtığımız bağlama kursumuzda öğrencilerimizle birlikte çok güzel zamanlar geçiriyoruz” dedi.

Gitar Kursu

İlköğretim okullarında eğitim gören (6,7 ve 8. Sınıflar) 27 öğrencinin kayıtlı olduğu gitar kursu  haftada 6 saat hizmet sunmaktadır.Gitar eğitimini veren müzik öğretmenlerinden  Güray YANIK “Çocuklarımızın sanatla buluşması adına açtığımız kursumuzda hem nota eğitimini hem de gitar çalabilme eğitimini veriyoruz. Müziğin insana katacağı olumlulukların çocuklarımızın hayatında büyük bir payı olsun diye öğrencilerimizle bire bir ilgileniyoruz” dedi.Gitar eğitimini veren  bir diğer müzik öğretmeni Savaş Tektekin ise “Bu yaştaki çocuklarımızın boş zamanlarını daha verimli değerlendirmelerine imkan,müzikle aktif bir şekilde bağ oluşturmalarını  sağlamak ve motivelerini artırmaya yönelik amacıyla açılan kursumuzun öğrencilerin üzerinde olumlu etkiler yaratacağına inanıyorum” dedi.

Keman Kursu

İlköğretim okullarında eğitim gören (6,7 ve 8. Sınıflar) 6 öğrencinin kayıtlı olduğu gitar kursu  haftada 6 saat hizmet sunmaktadır.Piyano eğitimini veren Müzik öğretmeni Beyhan Adıgüzel  Cheryl Lavender’in “Çocuklar harika müzik yapabilirler;daha mühim olan ise müziğin harika çocuklar yaptığı gerçeğidir” sözlerine dikkat çekerek konuşmlarını şöyle sürdürdü.Adıgüzel “Müzikle ilgilenen çocuk,kendini daha iyi ifade eder ve yaratıcı düşünmeye başlar.Müzikle beraber disiplin kavramına da alışır.Akademik performansı artar” dedi.

« Ekim 2018 »

Açık