Başkan Dülgeroğlu “Yıl Sonu Sergi” organizasyonuna katıldı.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu ile Eşi Hanımefendi Sevda Dülgeroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yıl sonu sergi organizasyonuna katıldı.Başkan Dülgeroğlu’na Daire Amirleri ile STK temsilcileri eşlik etti.Davetliler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları tarafından karşılandı.

Kulp Belediyesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen yıl sonu sergi organizasyonu öğrencilerin sergilediği Folklor gösterisiyle başladı.Daha sonra kesilen kurdelenin ardından kursiyerler tarafından üretilip sergilenen ürünleri inceleyen Başkan DÜLGEROĞLU “1 Eylül 2017 ile 24 Nisan 2018 tarihleri arasında  Genel,Kültürel,Mesleki ve Teknik alanda 166 kurs açılarak,4453 kursiyer yararlanmıştır.Bu kursların öğretici,yer temini,ürün alımı gibi bütün giderleri tarafımızdan karşılanıp üretilen ürünlerin tümü kursiyerlerin kendisine verilmektedir.Hem sosyalleşmeye,hem öğrenmeye hem de ekonomik katkı sağlamaya olanak tanıyan bu kurslarımızı çok kısa sürede tamamlayacağımız Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezinde bir araya getirip kursiyerlerimize daha fazla olanaklı bir alan sunacağız.El emeği göz nuru olan bu ürünleri üreten bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan okuma-yazma seferberliği kapsamında Kulp ilçesinde açılan okur-yazarlık kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu tarafından belgeleri verilerek çeşitli hediyeler takdim edildi. Kulp Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin Pehlivanoğlulları  Kulp ilçesinde 101 okuma yazma kursu açılarak 3159 kişinin faydalandığına dikkat çekerek “ Okuma-yazma  seferberliğinin ardından İlçemizde okur-yazarlık oranı   %88’den % 98 yükseldi. Okuma-yazma kurslarının yanı sıra Arapça, Kuran-ı Kerim, MTSK,Sportif,Sanatsal,İpek puşi ve Aile Destek Merkezi Kurslarımızın daha geniş alanlara hitap edebilmesi için büyük bir özveri ve hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ” dedi.

Kulp Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yıl sonu sergisi organizasyonunda Takı tasarımı,el dokuma,üç boyutlu resim,karakalem,ev tekstili,çeyiz hazırlama,çocuk üst giyim,giyim tasarım,örgü,makine nakışı,ahşap boyama,seramik boyama,iğne oyası,çivili kasnak,kumaş boyama,ipek puşi,yerel kilim dokuma kurslarınca üretilen ürünler sergilendi.Saat 11:00’de  açılan Yıl Sonu Sergisi 2 gün boyunca  devam edecek.

« Ağustos 2018 »

Açık