Kulp Belediyesince Kurulan iftar çadırına yoğun ilgi…

Kulp Belediyesince Turgut Özal Mahallesi Turgut  Özal bulvarı üzerine kurulan iftar çadırında 1200 kişilik iftar yemeği ikram edildi.  Kulp Belediyesince “ Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada yaşamak”  temasıyla kurulan iftar çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu,ilçe protokolü,daire amirleri ve yüzlerce vatandaş iftar çadırında bir araya geldi.

Başkan Dülgeroğlu Ramazan ayının maneviyatına değinerek konuşmalarını şöyle sürdürdü. Dülgeroğlu “ Öncelikle huzur ve bereket ayı olan Ramazan'ın tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. İsrail tarafından katledilen Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.Aynı sofrayı paylaşmak,aynı ortamda dualarda buluşmak,birlik ve beraberliğin pekişişi için bütün kardeşlerimizle birlikteyiz.Kocaman bir aile olarak Ramazan ayının maneviyatını hep beraber yaşıyoruz” dedi.

Ramazan ayı münasebeti ile Kulp Belediyesince kurulan iftar çadırında yaklaşık 1200 kişilik sıcak yemek ikram edildi.İftar öncesi bir araya gelen yüzlerce vatandaş Kur’an-ı Kerim ve ilahi dinletilerinden sonra okunan akşam ezanıyla beraber  iftarını açtı.İftar çadırına gelemeyen yaşlı,engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların evlerine  Kulp Belediyesi personellerince yemek servis edildi .Kulp Belediyesince organize edilen iftar programında çocuklar unutulmayarak kendileri için hazırlanan çocuk menüsü dağıtıldı.

Kulp Belediyesinin kurmuş olduğu iftar çadırı Ramazan ayı boyunca hizmet sunacak.

« Temmuz 2018 »

Çoğunlukla Güneşli