Kulp’ta ,“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliği düzenlendi

Kulp ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlileri kapsam bir araya gelen onlarca vatandaş Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) lanetledi.

Kulp’ta da, FETÖ’nün darbe girişiminin ikinci yıldönümü nedeniyle “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliği düzenlendi.Merkez Yeni mahallesi ,Lise caddesi üzerinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen etkinliğe, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu , ilçe protokolü , AK Parti Kulp İlçe Başkanı Amil Yatçi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,mahalle muhtarları ve onlarca vatandaş katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat merkezi önünde sergilenen “15 Temmuz” temalı resim   sergisi gezildikten sonra saat 21:30’da Turgut Özal mahallesi Diyarbakır caddesinde toplanan yüzlerce vatandaş etkinliklerin yapılacağı Lise caddesine kadar “Milli Birlik,Demokrasi ve Şehitlere Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Fetullahçı Terör örgütü(Fetö) aleyhine atılan sloganlarla yürüyüşe geçen vatandaşlar “Şehitler Ölmez,Vatan Bölünmez” sesleriyle Kulp sokaklarını inletti.Yürüyüş,etkinliklerin devam edeceği Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi önünde son buldu.

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliği Saygı duruşu,İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu etkinlikte yaptığı konuşma da 15 Temmuz Darbe girişimini gerçekleştiren Fettulahçı Terör Örgütünü bir kez daha lanetlediğini dile getirerek konuşmalarını şöyle sürdürdü.Dülgeroğlu;  “Tabi bu alçaklığı yaparken yine aziz Milletin çoluk-çocuğunun rızkından keserek ödediği vergilerle alınan silahları , tankları ,topları , tüfeklerini kullanarak ,asker ,polis ,yaşlı ,kadın, genç demeden başta Milletimizin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun ailesi başta olmak üzere bütün Milletimizin canına kastettiler .Bu hain darbe girişimi sırasında masum 249 insanımızı Şehit ettiler .2000’in üzerinde insanımızı da yaraladılar .Ancak , bu hainliği , bu alçaklığı , bu kalleşliği planlayanların ve onların arkalarında durup onlara bu aklı veren dış uzantılarının hesaba katmadıkları bir şey vardı.Oda şu idi, Tek Bayrak ,tek Vatan ,tek Millet ,tek Devlet diyen ,Vatanına ,Milletine ,Devletine,Bayrağına  sadakatle bağlı olan ,Demokrasiye inanan ,Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenen ,göğsü imanla dolu, yeri geldiği zaman Milletimizin mukaddes değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını vermeye hazır bu Millet,evet bu büyük Milleti hesaba katmadılar.İşte bu büyük Millet ,göğsü imanla dolu ,liderine güvenen,demokrasiye inanan bu büyük Millet Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa indi.Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdı.Tankların ,topların ,uçakların ,mermilerin üzerine yürüdü, Şehit oldu, Gazi oldu.Ama o asker görünümlü teröristlere ,alçaklara , hainlere boyun eğmedi.Değerli kardeşlerim,Rabim Milletimize aynı acıları bir daha yaşatmasın.Milletimizin birliğini ,dirliğini daim eylesin.Terör örgütlerine ve onun uzantılarına fırsat vermesin.Şehitlerimize rahmet ,Gazilerimize acil şifalar ihsan etsin.Bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı arz ederim” dedi.

Etkinlik , “15 Temmuz Temalı” öğrenciler tarafından okunan şiirler ,sine vizyon gösterimleri ile devam etti.Bütün şehitlerin ruhuna ilçe Müftüsü Abdulsamet Şen tarafından  dualar okundu. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde Kulp’ta ki tüm camilerde 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü dolayısıyla sela sesleri yükseldi.

Etkinlik camilerde okunan Sela’dan sonra sona erdi.

« Aralık 2018 »

Bulutlu