“Diyarbakır Tanıtım Günleri” kapsamında Kulp Belediyesince açılan stand büyük ilgi gördü

“Diyarbakır Tanıtım Günleri” 6 Eylülde Atatürk Kültür Merkezi’nde  görkemli bir törenle açıldı. 6-9 Eylül tarihleri süresince açık olan “Diyarbakır Tanıtım Günleri” dört gün boyunca Diyarbakır’ın turizm açısından tarihi ve kültürel yerleri, mimarisi, sosyal kültürü, yemek kültürü ziyaretçilere tanıtıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) Diyarbakır Tanıtım Günleri kapsamında Kulp Belediyesince açılan stand büyük ilgi gördü.Kulp Belediyesince açılan standı gezen ziyaretçileri Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu bizzat karşıladı.Standı gezen TBMM Başkanı Binali YILDIRIM, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker, İçişleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu,Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve çok sayıda vatandaş’a Kulp ilçesi ile ilgili bilgi veren Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü.DÜLGEROĞLU “Ülkemizde üretilen yaş kozanın %51 ilçemizde üretilmektedir.Yaş ipek koza üretilen ilk ve tek tesis ilçemizde bulunmaktadır.Yine ilçemizde el tezgahında(Türkiye de tek) Pasuri markasıyla ipek şal,kıravat,puşi ve kumaş dokuması yapılmaktadır.Eski bir yerleşim olan ilçemizde tarihi ve turistik yerler/yapılar bulunmaktadır.23 Ocak 2017 tarihinden itibaren yönettiğimiz Kulp Belediyesi olarak ilçeye bir çok alanda proje üretip vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.Bu projeler ilçemize daha modern bir kimlik kazandırdı” dedi.

Ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken Diyarbakır tanıtım günleri 9 Eylül günü sona erdi.

« Eylül 2018 »

Açık