Kulp ilçesinde “Muhtarlar Günü” törenle kutlandı.

19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak belirlenmesiyle Kulp ilçesinde Muhtarlar günü törenle kutlandı.Törene Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu,daire amirleri ile merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.

Kulp ilçesi 19 Ekim Muhtarlar günü programı Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Baloğlu mahalle muhtarı Abdulhalik Deniz günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.Deniz yaptığı konuşmada ; “Muhtarlık müessesesi ülkemizdeki yerel demokrasinin en köklü kurumu olarak, 1829 yılından bu güne faaliyetlerini sürdürmektedir.Geçmişten bu güne biz Muhtarlar olarak, bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerimizin, Devlet Kurumlarıyla olan ilişkilerinde bazen uygulayıcı, bazen de aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekteyiz.Geçmişi yaklaşık 200 yıllık bir süreye dayanan Muhtarlık Müessesesine, geç kalınmış özel bir gün bahşederek bizleri onure eden, Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Devlet Büyüklerimiz ve emeği geçen herkese şahsım ve değerli Muhtarlarımız adına şükranlarımı sunar, hep birlikte bir ilke tanıklık ettiğimiz bu güzel günde, başta siz değerli Muhtarlar olmak üzere, şehirden kırsala ülkemizin her köşesinde özveriyle Muhtarlık yapmış ve halen görev yapan tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü canı gönülden kutluyorum.”dedi.

Daha sonra ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı bahçesinde devam eden programda Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek muhtarların öneri ve taleplerini dinledi.Başkan Dülgeroğlu “Sizler halkın iradesiyle görev yaptığınız mahallelerde devleti temsil eden bir konumdasınız.Sizlerin Muhtarlar gününüzü kutluyor görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

« Kasım 2018 »

• 12 Kasım 2018