29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kulp İlçesinde Büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kulp ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 95.yıl dönümü Pasur Belediyespor Sosyal Tesislerin de zengin etkinlik içeriği ile büyük bir coşkuyla kutlandı.Kutlama programına Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu,Daire amirleri, Öğretmenler, öğrenciler ile yüzlerce Kulp’lu vatandaş katıldı.

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU “ Bugün büyük Türkiye milletinin bütün etnik unsurlarıyla tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği ve aynı zamanda Milli Mücadelenin kurmuş olduğu Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız.Şüphesiz ki,milletimizin vakur duruşu ve asil ruhuyla en iyi örtüşen rejim Cumhuriyettir.Cumhuriyeti ideal rejim yapan milletimizi ve onun iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır.Cumhuriyet,farklı fikirlerin özgürce ifade edilmesini teminat altına alan, hoş gürü temelli bir rejimin adıdır.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milletimizin ve memleketimizin mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle,minnetle anıyor sevgi,barış,hoşgörü ve kardeşliğin hakim olduğu bir Türkiye temennisiyle, Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyor,saygılarımı sunuyorum” dedi.

Cumhuriyet konulu şiirler okunarak öğrenciler tarafından hazırlanıp sergilenen çeşitli etkinlikler gösterildi. “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiir,resim ve kompozisyon dalında okullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu  tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

Kutlama programı hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

« Kasım 2018 »

• 12 Kasım 2018