Hata
  • XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Kulp Belediyesince devam eden karla mücadele çalışmaları tamamlandı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde başlayan yoğun kar yağışı dağlık bölgelerde bulunan köylerde çok etkili oldu.Yüksek yerlerde bulunan yerleşim yerlerinde Kar kalınlığı 1 m, diğer yerlerde ise kar kalınlığı  20-50 cm’ ye ulaştı.

Kulp Belediyesine ait karla mücadele ekipleri karın yağmasıyla beraber kar temizleme çalışmalarına başladılar. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih Dülgeroğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü.Dülgeroğlu “Kış mevsimine girmeden kar ile mücadele ekiplerimizin bölgelere göre planlamasını yapıp hazır tuttuk. İlçemiz de kar yağışının başlanmasıyla beraber kar temizleme ekiplerimiz Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte yolların trafiğe kapanmaması için çalışmalara başladı.İlçemiz yüz ölçüm olarak geniş ve dağlık bir bölgede olmasına ve yoğun kar yağışına rağmen herhangi bir yerleşim yerine ait bir yolumuz trafiğe kapanmadı.Yuvacık köyünde 112 ye bildirilen hasta ihbarı için yola çıkan ambulansın vaktinde hastaya ulaşılması sağlandı.Ekiplerimizin yoğun çalışmalarından dolayı ulaşım noktasında herhangi bir aksaklık yaşanmadığı için eğitime ara verilmedi.Bu özverili çalışmalarından dolayı karla mücadele ekibimizi ve Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipleri kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kulp Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerinin azimli çalışması vatandaşlarca takdirle karşılandı.

« Mart 2019 »