Hata
  • XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Kulp Belediyesine Bağlı karla mücadele ekipleri gece gündüz çalışıyor.

7 Ocak Pazartesi akşam saatlerinde Kulp İlçesinde  etkili olan yoğun kar yağışı bir çok yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu.Karın yağmasıyla Kulp Belediyesine bağlı kar temizleme ekipleri çalışmaya başladı.

İlçe merkezinde kar kalınlığı 50-60 cm’ye ulaşırken dağlık bölgelerde bulunan köylerde 2 m seviyesine ulaştı.Çalışmaya başlayan kar temizleme ekipleri ilçe merkezinde yolların ulaşıma kapanmasına geçit vermezken bir çok köy yolu tamamıyla ulaşıma kapandı.Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU “Hazır beklettiğimiz karla mücadele ekiplerimiz karın yağmasıyla birlikte çalışmaya başladı.Kar kalınlığının fazla olması sebebiyle bütün iş makinalarımızı seferber ettik.İlçemiz sınırları içerisinde bulunan bütün yollara aynı anda 17 iş makinasıyla (3 loder,2 Greyder,12 jcb) çalışmalara başladık.112 acil  çağrı merkezince farklı köylerde  alınan hasta ihbarlarına gidecek ambulansların zamanında ulaşılması sağlandı.6 hastaya zamanında ulaşılıp hastaneye getirilmeleri sağlanarak tedavilerine başlandı.Yollarda kalan araçlara ulaşılarak herhangi bir aksaklığın yaşanmasına mahal verilmedi.Şuana kadar 390 km yolu tamamıyla ulaşıma açtık.Kapalı olan 20 km’lik yolun açılması içinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.Çok kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp ilçemiz sınırları içerisinde ki bütün yolların ulaşıma açık olmasını sağlayacağız” dedi.

« Mart 2019 »