Kulp’da “Yaya Öncelikli Trafik Eylemi” gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00 13.30 saatleri arasında eylem yapılacağı duyurusu üzerine Kulp İlçesinde “Yaya Öncelikli Trafik Eylemi” gerçekleştirildi.

Yapılan eylemler kapsamında Kulp İlçe Emniyet Amirliğine bağlı Trafik Şube Memurlarınca panolara afişler asılarak okullarda “Yaya Geçidi Kullanımı ve Yaya Öncelikli Trafik” konulu eğitimi verildi.Atatürk ilköğretim okulunda eğitim gören öğrenciler okul çıkışında “Yaya Öncelikli Trafik” konulu dövizler taşıyarak,çaldıkları kırmızı düdüklerle Diyarbakır caddesinde “Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın” sloganıyla yürüyüş yaptı.Öğrencilerin geçişi sırasında seyir halindeki tüm araçlar durdu.Duran sürücülere Trafik Şube Memurlarınca “Yaya Öncelikli Trafik” konusunda bilgilendirme yapıldı. “Yaya Öncelikli Trafik “ için hazırlanan broşürler sürücülere dağıtıldı.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU “Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu.Bu anlayışın tüm kesimlere ulaşılması için gerekli tüm çalışmalara başladık.Yaya geçit işaretleri,levhalar ve araç hızlarının azaltılmasına yönelik tüm fiziki tedbirler tespit edilerek ivedi bir şekilde caddelerimizde uygulamaya başlayacağız.Trafik kazalarının olmamasını ümit ederek tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

« Şubat 2019 »

Bulutlu