Hata
  • XML dosyasının yüklenmesi başarısız.

Kulp İlçesinde Kadınlar 8 Mart Etkinliğine Büyük İlgi Gösterdi.

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Fatih DÜLGEROĞLU’nun eşi Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendi tarafından Elif düğün ve konferans salonunda tertiplenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile Regaip Kandili etkinliğine Yazar Sinan Yağmur,şehit-gazi aileleri, asker-polis eşleri ile  çok sayıda Kulplu hanımefendi katıldı.

Elif Düğün salonunda saat 14:30’da tertiplenen etkinliğe katılan kadınlar,Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendi tarafından karanfillerle karşılandı. Şehitlerin manevi huzurunda durulan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendinin konuşmasıyla devam etti.Hanımefendi DÜLGEROĞLU “Hayatın kaynağı,rahmetin, merhametin, şefkatin,zarafetin, nezaketin sembolü kadınlarımız,fedakarlığın sembolü şehit anneleri,şehit eşleri,salonu dolduran değerli kadınlarımız, hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum.Başta sizlerin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.Aynı zamanda üç ayların habercisi olan Regaip kandilinizi kutluyor tüm insanlığa huzur,sağlık ve hoşgörüye vesile olmasını diliyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında “Kuran-ı Kerim’deki Kahraman Kadınlar” temalı söyleşisiyle kürsüye davet edilen Yazar Sinan Yağmur Kahraman Kadınların hayatlarından kesitleri dile getirerek kadının önemine değindi.Söyleşisini tamamlayan  Sinan Yağmur “Sizlerin şahsında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum” dedi.

Yazar Sinan Yağmur’a, Kulp’lu kadınlar kendi elleriyle üretmiş oldukları ipek puşi hediye etti.Yazar Yağmur kadınların getirmiş oldukları kitapları imzaladıktan sonra hatıra fotoğrafları çekildi.

Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi sorumlusu Rabia Gündüz,Sevda DÜLGEROĞLU hanımefendiye gül buketi takdim ederek şunları söyledi.GÜNDÜZ  “Ben bu buketi Kulp ilçesinde yaşayan tüm kadınlar adına takdim ediyorum.Yıllardır Kulp ilçesinde kadınlara ve çocuklara yönelik bir çok projeye öncülük eden,her alanda yanımızda duran büyüğümüz,içtenliğiyle kardeşimiz,sevgisiyle ailemizden biri olan Sevda Dülgeroğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Davetlilere aşure dağıtımından sonra etkinlik sona erdi.

« Mart 2019 »